Hawaii reis en foto’s

In de maand oktober van 2019 ben ik met Malamalomi op reis geweest naar Hawaii. Het was een mooie verdiepingsreis. Ik ben zeer dankbaar en voel mij gezegend dat ik deze ‘healing journey’ – ‘seeking for the knowledge’ heb mogen ervaren op de eilanden ‘Hawaii island’ (Big island) and ‘Maui’. Het was een soort zoektocht naar je authentieke zelf op een diepere niveau (soulsearching). De kracht van de natuur helpt je op weg als je er voor open staat.

Wij zijn naar verschillende mooie, magische heilige plekken geweest, sommige plekken leken wel ‘het paradijs’. De kumu’s (leraren) ontroerden mij en maakten diepe indrukken op mij. Ik heb veel geleerd, ook over mijzelf. Deze reis was ook ‘avontuurlijk’; wij hebben geleerd hoe te surfen en te voelen hoe je je mee kunt laten voeren door de golven (go with the flow). Het was fun! Ik voelde mij in mijn element toen wij de kahiko (ancient hula) dansten op de krater en de moderne hula met ukelele muziek op het strand.

Wij hebben met deelnemende reizigers, de groep, geleerd hoe te paddlen als een Ohana (familie) en hoe voor elkaar te zorgen. Samenwerken; samen één gedachte; teamwerk.

Een van de redenen waarom ik deze reis wilde meemaken is om te herinneren en weer in verbinding te komen. Verschillende keren had ik het gevoel van thuiskomen. Ik heb geleerd hoe thuis te komen bij jezelf, je leert veel over jezelf en hoe los te laten.

Ik had bijzondere belevenissen en vond innerlijke vrede.
In Hawaii is er zoveel liefdesenergie, de meeste mensen stralen, je voelt de alohaspirit wanneer ze glimlachen naar je. Al die bijzondere momenten zal ik koesteren. Licht en liefde, de liefdevolle energie is wat ik meeneem, die zeker kunnen bijdragen aan de lomilomi; massages die ik dan geef.

Er is nog veel meer te vertellen; wij hebben ook zoveel meer gedaan. Het is ‘de reis van mijn leven ‘ tot nu toe. De mooiste reis die je kunt maken is de reis naar binnen…
Innige dank aan Malamalomi (Amira Segal en Karin Herwijnen) die deze bijzondere reis mogelijk maakte, daarnaast ook aan Eva Stoll en Tom Hamers. Zie de foto’s voor impressies.

Foto’s van Hawaii island (Big island)

Foto’s van het eiland Maui